پرینتر سه بعدی چگونه کار می کند و چه کاربردهایی دارد؟

پرینتر سه بعدی ، البان
نوشته شده توسط البان

شاید پرینتر معمولی یکی از اختراعات بزرگ بشر به حساب بیاید، اما پرینتر سه بعدی و انواع کاربردهای آن امروزه دنیای دیگری را برای کاربران باز کرده است و امکانات زیادی به استفاده کنندگان آن می دهد. البان در این پست سعی خواهد کرد به زبانی ساده در رابطه با این نوع پرینترها و طرز کارشان توضیح دهد.

مطلب مرتبط: معرفی اپلیکیشن گوشی و مسائل پیرامون آن

اساس کار پرینتر سه بعدی چیست؟

احتمالا تا به حال چسب های تفنگی را دیده اید. یک پایه که لوله های پلاستیک داخل آن گذاشته شده و با حرارت این پلاستیک آب شده و خاصیت چسبندگی آن باعث می شود تا اشیا را بتوانیم به هم بچسبانیم.

حال می توان با همین چسب تفنگی کارهای زیاد دیگری هم کرد! وقتی پلاستیک آب می شود، تا قبل از سفت شدن مجددش می توان انواع ساختارها را با آن ساخت. وقتی سفت شد، به صورت یک شی پلاستیکی می شود!

پرینتر سه بعدی ، البان

پرینت سه بعدی نیز چیزی مانند همین چسب تفنگی است. یک دستگاه که مواد اولیه (بعضا مشتقات پلاستیکی) داخل آن گذاشته می شود و با توجه به طرحی که آن داده شده، شروع به ساخت یک وسیله سه بعدی می کند.

مطلب خواندنی: نحوه کار سیستم تشخیص چهره موبایل

یک سری دارد که در سه جهت حرکت کرده و طرح را لایه لایه ایجاد می کند. بنابراین اساس کار این نوع پرینتر چیز خیلی پیچیده ای نیست، چیزی که آن را پیچیده می کند، فهماندن طرح است و اینکه ماده ای به کار رود که اولا سریع خشک نشود تا به لایه بعدی و قبلی بچسبد، ثانیا حین کار فرو نریزد و یک استحکامی از خودش داشته باشد.

اما به غیر از این بخش، قبل از آغاز کار با پرینتر کارهای دیگری هم باید انجام گیرند:

مدل های سه بعدی

اگر یک پرینتر معمولی از روی یک نوشته معمولی یا عکس معمولی پرینت دو بعدی می گیرد، پرینتر سه بعدی نیاز به مدلی سه بعدی هم دارد!

شما هر مدل سه بعدی‌ای را که بتوانید طراحی کنید، می توانید به پرینتر داده و یک خروجی از آن بگیرید. مهم این هست که طراحی سه بعدی خود جزئیات را رعایت کرده باشید. به این شیوه ابعاد بیرونی ساختار شما به سادگی پرینت شده و شما یک نمونه دارید.

پرینتر سه بعدی ، البان

این کار در کارخانه های تولیدی اهمیت بسیار زیادی دارد. در این کارخانه ها می توانند قبل از هر گونه تغییری در خط تولید، نمونه ای را به صورت سه بعدی پرینت بگیرند و مشکلات و مزایای آن را بررسی کنند. وقتی طرحی اوکی شد، اقدام به ایجاد تغییر در ساختار خط تولید بدهند.

اسلایسینگ مدل قبل از پرینت

اگر چه پرینتر ما سه بعدی است، اما در واقع اصل کار آن به این شکل هست که طرح و مدل سه بعدی را لایه لایه پرینت می گیرد. یعنی یک لایه را که پرینت گرفت به لایه بعدی می رود و به نوعی در هر لایه پرینت را به صورت دو بعدی انجام می دهد.

پرینتر سه بعدی ، البان

بنابراین لازم هست تا مدل نیز لایه لایه شود و پرینتر براساس این لایه ها کار خودش را انجام دهد. این کار اسلایسینگ (Slicing) نام دارد. یک پردازشی است که لازم است قبل از پرینت انجام شود. در این عمل، شما می توانید جزئیات درونی ساختار را هم بیشتر کنترل کنید و فقط یک شی با ابعاد بیرونی مورد نظر برایتان ایجاد نشود.

خروجی کار اسلایسینگ برای پرینت به پرینتر سه بعدی فرستاده می شود.

پرینت سه بعدی شروع می شود اما صبور باشید

وقتی مدل شما لایه بندی شد و پرینتر ارسال شد، عملیات پرینت آغاز می شود. اگر یک پرینتر معمولی، کتابی را در عرض چند دقیقه یا ثانیه پرینت می کند، قطعا این پرینتر سه بعدی نیاز به زمان بیشتری دارد. یکی از مواردی که نیاز به بهبود دارد، همین افزایش سرعت پرینت سه بعدی است.

اگرچه شیوه های دیگری نیز ارائه شده اند و به عنوان مثال با استفاده از تکنولوژی لیزر، در مایعات پرینت می کنند. اما این دستگاه ها بسیار گران تر بوده و کار با آنها سخت تر و پیچیده تر هست.

در همین پرینترهای سه بعدی معمولی، هر اشتباهی که در طراحی یا لایه بندی داشته باشید، خروجی کاملا به هم خواهد ریخت و مجبور هستید از ابتدا شروع کنید.

کاربردهای پرینتر سه بعدی چه هستند؟

شاید یکی از بیشترین کاربردهای این نوع پرینترها، همان است که در متن نیز به آن اشاره شد. نمونه های اولیه برای کارخانجاتی که خط تولید دارند. با اسفاده از این تکنولوژی به راحتی می توانند در خط تولید خود با اطمینان تغییرات ایجاد کنند.

در صنعت ریختگری پرینت سه بعدی بسیار کاربرد دارد. حتی در طلاسازی نیز می توان انواع مدل ها را پرینت گرفته و با شیوه های خاص (تقریبا مشابه با ریختگری) آن را به طلا تبدیل کرد.

اخیرا ساخت منازل با استفاده از پرینترهای سه بعدی خاص نیز شروع شده است. پرینترهایی که با مصالح ساختمانی خوراک می شوند و در خروجی در عرض زیر یک هفته یک خانه کوچک یک یا دو خوابه ایجاد می کنند.

پرینتر سه بعدی ، البان

در صنعت پزشکی نیز برای ساخت انواع اعضای بدن، از پرینتر سه بعدی کمک گرفته می شود. اعضایی مانند دست و پای مصنوعی و حتی برخی اعضای حساس تر بدن!

خلاصه کاربردهای زیادی برای این نوع پرینتر وجود دارد و قطعا در آینده بیشتر هم خواهند شد. یکی از آنها ترکیب موبایل و پرینتر است که شما می توانید با دوربین موبایل و اپ های مخصوص، هر چیزی را اسکن کنید و از پرینتر مشابه آن را دریافت کنید!

کلام آخر

این بود مختصر توضیحی پیرامون پرینترهای سه بعدی که البان برایتان ارائه کرد. شما تا چه حد دوست دارید تا البان در حوزه فناوری های غیر موبایلی نظیر این پست برای شما مطلب بنویسد؟ نظرات شما برای ما بسیار ارزشمند خواهد بود.

 

دیدگاهتان را بنویسید