احتمالا شما هم در منزل خود تعدادی دستگاه موبایل و رایانه دارید که هر یک شارژری هم دارند. آیا نیازی به کشیدن شارژر از برق هنگامی که از آن استفاده نمی کنیم وجود دارد؟ البان برایتان توضیح می دهد، آن هم با یک آزمایش عملی.
مطلب مرتبط: باتری گوشی موبایل و تمام مواردی که باید بدانید
نحوه اندازه گیری برای آزمایش کشیدن شارژر از برق
برای آزمایش میزان مصرف شارژرها هنگامی که استفاده نمی شوند، نیاز به یک دستگاه توان سنج پریزی هست. این دستگاه میزان توان عبوری از خودش را نمایش می دهد. به منظور آزمایش کردن از یک و چند شارژر استفاده می شود و نتایج می تواند برایتان جالب باشد!
این آزمایشات مستقیما توسط البان انجام نشده، اما نتایج آن از یک منبع دقیق و موثق برداشت شده است.
آیا از لحاظ تئوری شارژر بدون مصرف باید برق مصرف کند؟
در ساختار شارژرها از ترانسفورمر استفاده می شود و در ترانسفورمرها همواره یک مدار بسته وجود دارد. برق 220 ولت و AC شهری باید با توجه به نوع شارژر و گوشی به DC با ولتاژ و جریان مناسب دستگاه تبدیل شود. ترانسفورمر مسئول اصلی این کار است.
زمانی که از شارژر استفاده نمی شود، مدار یک سمت آن باز است. اما سمت اولیه ترانسفورمر که بسته است جریان را از خود عبور می دهد. بسته به نوع آن و همچنین جنس و اندازه اش این عبور جریان همراه با تلفات خواهد بود. تلفات در مدار برقی به معنای مصرف توان و انرژی است.
بنابراین از لحاظ تئوری یک شارژر بدون استفاده، برق مصرف می کند و کشیدن شارژر از برق هنگامی که از آن استفاده نمی کنیم می تواند مصرف برق را کاهش دهد و از طرفی عمر شارژر را هم بیشتر کند.
میزان مصرف یک شارژر بدون استفاده داخل پریز چقدر است؟
حال که از لحاظ تئوری متوجه شدیم که شارژر بدون استفاده داخل پریز، برق مصرف می کند، حالا با یک آزمایش ساده آن را اثبات هم می کنیم.
در آزمایش در ابتدا توان عبوری از یک تک شارژر را اندازه می گیریم. توان سنج عدد صفر را نشان می دهد که با تئوری خیلی جور در نمی آید. البته دقت توان سنج به کار رفته در این آزمایش در حد دهم وات است.
با توجه به دقت توان سنج، ابتدا توان مصرفی یک تبدیل برق چنتایی اندازه گیری می شود که آن هم عدد صفر را نشان داد و سپس انواع و اقسام شارژرها به این تبدیل متصل شد. وقتی برآیند این شارژرها اندازه گیری شدند، توان سنج عددی را نشان داد.
ترکیبی از 6 شارژر و مقداری هم مربوط به خود تبدیل برق، عدد 0.3 وات را نمایش داد. این یعنی شارژر بدون استفاده برق مصرف می کند! شاید عددی خیلی کم باشد، اما قطره قطره جمع گردد و وانگهی دریا شود. تعداد زیاد و تنوع آنها در منزل می تواند به منزله مصرف برق زیاد باشد. ضمن اینکه اگر شارژر شما غیر استاندارد هم باشد این مصرف بیشتر خواهد بود.
کلام آخر
اگر چه میزان مصرف اندازه گیری شده خیلی عدد بالایی نیست و هزینه برق در کشور ما خیلی پایین هست، اما اولا این تست برای برخی شارژرها انجام شد و ممکن است شارژر شما مقدار بیشتری توان مصرف کند. ثانیا همین اندک مصرف ها را اگر در یک جمعیت بالا ضرب کنیم، عدد قابل توجهی خواهد شد که در مجموع معنادار می شود.
شارژرها وسایل مهمی هستند و یکی از راه های اصلی برای رساندن انرژی به وسیله در دست شما تلقی می شوند. اگر شارژر اصلی گوشی یا لپ تاپ شما آسیب دید و خواستید یکی دیگر خرید کنید، حتما دقت کنید که یک مدل استاندارد و اصلی تهیه کنید. گران بودن به معنای خوب بودن نیست. در این زمینه البان می تواند به خوبی به شما مشاوره و راهنمایی بدهد. کافی است درخواستی در سامانه البان ثبت کنید تا کارشناسان با شما تماس بگیرند.
دقت داشته باشید که موبایل در حال شارژ را با وسایل پرمصرف به یک تبدیل میان راهی برق همزمان متصل نکنید
چراغ سه راهی رو فراموش کردی اون ۳ دهم برای اون بوده.کنتور جدید برق مقدار توان مصرفی رو هم نشون میده میتونید از او استفاده کنید
دوست عزیز سه راهی جداگانه هم تست شده، با چراغ روشن 🙂