در خرید گوشی دست دوم به چه مواردی باید توجه داشته باشیم؟

خرید گوشی دست دوم ، دیجی دکی
نوشته شده توسط البان

این روزها انواع گوشی های جور وا جور با کارایی های مختلف و قیمت های مختلف در بازار عرضه می شوند. قیمتها از 100هزار تومان شروع می شوند و حتی به چند ملیون هم می رسند. گاهی ادم دوست دارد با خرید گوشی دست دوم علاوه بر هزینه کمتر، گوشی بهتری را داشته باشد. اما نکته مهم این است که در خرید گوشی دست دوم باید به چه چیزهایی توجه کرد؟ البان در این پست تلاش دارد تا شما را راهنمایی کرده تا با درنظر گرفتن پارامترهایی بتوانید بهترین خرید ممکن را داشته باشید.

مطلب مرتبط: تعمیرات گوشی

در ابتدا گوشی های دست دوم را به سه بخش مجزا تقسیم می کنیم و درمورد خرید در هردسته توضیحاتی ارائه خواهیم کرد.

دسته اول: گوشی های دست دوم مرمت شده (refurbished)

خرید گوشی دست دوم

گوشی دست دوم مرمت شده، اِلـبان

این دسته از بهترین گوشی های دست دوم برای خرید می باشند! اینها گوشی هایی هستند که به دلایلی به شرکت سازنده برکشت داده شده اند. در شرکت مربوطه تعمیر می شوند، کاملا تست می شوند و بپس از تایید نهایی با نوعی وارانتی به بازار برگردانده می شوند. خرید گوشی مرمت شده همچون خرید یک گوشی نو است.

گوشی های مرمت شده در بسته بندی اولیه و با کلیه تجهیزاتی که یک گوشی نو دارد به فروش می رود. باید تلاش شود که اینگونه گوشی ها حتما از جاهای مطمئن و حتی الامکان از خود شرکت خریداری شود تا احیانا در صورت وجود مشکلی بتوان کاری کرد، هرچند ادعای شرکت این است که این گوشی ها هیچگونه مشکلی ندارند.

از نمونه های بارز این دسته می توان به گوشی های گلکسی نوت 7 سامسونگ اشاره کرد که بعد از کلی کش و قوس بلاخره نسخه مرمت شده آن با باطری ضعیفتر و همچنین قیمت پایینتر مجددا به فروش می رود!

این دسته از گوشی های دست دوم گران تر از سایر مدل ها می باشند و همچنین همانطور که گفته شد باید از جای مطمئن تهیه شوند. سایت های فروشگاهی خارجی مثل آمازون و ایبی این نوع دسته بندی را در فروش اجناسشان دارند.

دسته دوم: گوشی های دست دوم تایید شده

این گوشی های از لحاظ قیمت در رتبه دوم قرار می گیرند. گوشی هایی هستند که از صاحبان قبلی گرفته می شوند، تست و تایید می شوند و مجددا به فروش گذاشته می شوند. از لحاظ کیفیت از نوع مرمت شده ضعیف تر هستند.

این گوشی ها از لحاظ عملکردی کاملا تایید شده هستند و حتی یک وارانتی کوتاه مدت هم خواهند داشت، اما از لحاظ ظاهری ممکن است خط و رنگ پریدگی هایی داشته باشند. ضمنا لزوما با جعبه و لوازم جانبی اولیه فروخته نمی شوند. در خرید گوشی های دستم دوم تایید شده خیلی احتیاط کنید و به شرایط فروش و چیزی که می خرید کاملا توجه داشته باشید. سایت های فروشگاهی خارجی مثل آمازون و ایبی این نوع دسته بندی را در فروش اجناسشان دارند.

دسته سوم: گوشی های دست دوم

خرید گوشی دست دوم

خرید گوشی دست دوم ، اِلـبان

در اینجا منظور این است که خرید گوشی دست دوم بدون واسطه و مستقیم از خود صاحب قبلی آن انجام می گیرد. این نوع گوشی ها ارزانتر از دو نوع قبلی هستند اما کارشناسی قوی تری از سوی خریدار لازم دارند.

در این مدل خریدار و فروشنده به هر طریقی با یکدیگر آشنا می شوند و معامله انجام می گیرد. در خرید این گونه گوشی ها باید خیلی احتیاط کرد و موارد زیر را در نظر گرفت:

  • قبل از قرار ملاقات عکس های زیاد و از زوایای مختلف از گوشی را بخواهید.
  • قبل از ملاقات هر سوالی که فکر می کنید لازم است را بپرسید.
  • چنانچه گوشی تعمیرات قبلی داشته، حتما از فروشنده ریز آن را بخواهید.
  • اگر معامله کاملا اینترنتی و مجازی است، راه بازگشتی حتما وجود داشته باشد.
  • از فروشنده مهلت تست بخواهید.
  • به فروشنده بگویید که با سیم کارت خودتان باید گوشی را قبل از خرید کاملا امتحان کنید.
  • هرگز تنهایی به محل انجام معامله نروید (این را تاکید می کنم که حتما با یکی از آشنایان خود به سر قرار حاضر شوید.)
  • با درخواست جعبه گوشی، از دزدی نبودن آن تا حدودی اطمینان پیدا کنید.

موارد مهم در خرید گوشی دست دوم

حال که با سه دسته از گوشی های دست دوم آشنا شدید به موارد دیگری توجه شما را جلب می کنیم. در خرید گوشی دست دوم قیمت مناسب یک چالش همیشگی است. شما باید یک قیمت حدودی از جنسی که میخواهید بخرید بدانید تا سرتان کلاه نرود. باید قیمت گوشی نو را بدانید و با کمی تحقیق و سرچ در اینترنت می توانید قیمت حدودی مدل دست دوم آن را هم پیدا کنید.

در هنگام خرید گوشی دست دوم موارد مهم دیگری هم باید در نظر داشته باشید و از مواردی اطمینان حاصل کنید.

  • از اینکه گوشی مورد نظرتان قفل نباشد (گوشی های اپراتوری کشورهای خارجی) و در سیستم شبکه ای کشور سکونت شما کار بکند.
  • وجود لوازم جانبی اصلی و همینطور جعبه. لوازم جانبی تقلبی و نبود جعبه می توانند از نشانه های دزدی بودن گوشی باشند.
  • حتما گوشی مورد نظر فکتوری ریست شده باشد و هیچگونه اطلاعات و حساب کاربری صاحب قبلی در آن نباشد.
  • به صدمات فیزیکی وارد آمده بر گوشی دقت کنید و حتما از آب خوردگی دستگاه سوال کنید (آب خوردگی از مواردی است که در ظاهر دیده نمی شود و ممکن است حتی گوشی برای مدت زمانی هم کار کند ولی به یکباره خراب خواهد شد.)
  • چنانچه امکان دارد درگوشی را باز کنید و شکل ظاهری قطعات پیدا را کنترل کنید و همچنین از سالم و اصل بودن باطری مطمئن شوید.
خرید گوشی دست دوم

تست کردن گوشی دست دوم، اِلـبان

و اما از مواردی که باید در تست گوشی دست دوم به آنها دقت داشته باشید:

  • قبل از خرید از امکانات گوشی آگاه شوید و همه آنها را تست کنید.
  • سیم کارت خودتان را وارد گوشی کرده و با استفاده از گوشی تماس برقرار کرده و پیامکی بدهید.
  • چنانچه گوشی امکان اضافه کردن حافظه را دارد یک کارت حافظه همراهتان باشد و آن را امتحان کنید.
  • گوشی را به اینترنت خط سیم کارتتان وصل کنید و از نوع اتصال اینترنتی آن آگاه شوید.
  • درگاه هدست (هدفون) را با یک هدست سالم امتحان کنید.
  • یک موسیقی روی آن پخش کنید و از سالم بودن بلندگویش مطمئن شوید.
  • شارژش کنید.
  • برای برخی موارد فوق تستهایی وجود دارند که خود گوشی در خود دارد، قبل از خرید با کمی گشتن در اینترنت این کدها را بیابید و در تست از آنها استفاده کنید.
  • گوشی را به لپتاپ وصل کنید و از نقل و انتقال داده ها با آن مطمئن شوید.

بعد از تمام این موارد سعی کنید از فروشنده یک مهلت تست یکی دو روزه بگیرید تا درصورت یافتن عیبی دیگر بتوانید زودتر حق خود را پس بگیرید.

 

نکته مهم: علاوه بر تمام مطالب گفته شده در بالا، حتما اقدامات لازم در طرح رجیستری برای خرید گوشی دست دوم را هم مطالعه بفرمایید

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید