بعد از شیوع کرونا و بحث دورکاری و جلسات آنلاین، البان برای شما مجموعه کاملی از انواع اپلیکیشن ها و بسترها برای تشکیل جلسات و کلاس های آنلاین را بیان کرد. حال نوبت به Google Meet می رسد که از آوریل 2020 به صورت رایگان در اختیار همگان قرار گرفته است.
مطلب مرتبط: انواع روش برای برگزاری کلاس و جلسات آنلاین
در زندگی با موبایل بعضا مشکلاتی را می توان به سادگی هر چه تمام تر با استفاده از انواع اپلیکیشن موبایل حل کرد، فقط لازم است از قبل آن را بدانید.
امکانات موجود در Google Meet چه هستند؟
تا قبل از آوریل 2020 Google Meet وجود داشت، اما برای استفاده از آن باید یک بسته خریداری می کردین و رایگان نبود. اما با توجه به اوضاع پیش آمده، برای آنکه گوگل از گردونه رقابت مخصوصا از Zoom عقب نماند، اقدام به ارائه رایگان این سرویس کرد.
در گوگل میت می توانید یک نشست ایجاد کنید و تا 100 نفر را به صورت رایگان به آن اضافه کنید. هر کسی که یک اکانت گوگل (جیمیل) داشته باشد، می تواند از این امکان استفاده کند. یک جلسه ایجاد کند و یا در جلسه ای شرکت کند.
در حال حاضر محدودیت زمانی خاصی هم برای جلسات وجود ندارد، اما از 30 سپتامبر، یعنی 9 مهر 99، یک محدودیت 60 دقیقه ای به مدت زمان جلسات اضافه خواهد شد که البته باز هم از رقیب اصلی گوگل، یعنی زوم 20 دقیقه بیشتر است.
این تنها سرویس جلسه آنلاین گوگل نیست و پیش از این نیز Google Duo وجود داشت که تا 12 نفر می توانستند به صورت رایگان با یکدیگر جلسه تصویری آنلاین داشته باشند.
این بستر برای جلسات شلوغ مهیا شده و تنها با استفاده از یک لینک می توانید افراد را به جلسه دعوت کنید. نسخه اندروید و iOS این برنامه نیز موجود است که می توانید با نصب آنها با استفاده از جیمیل خود از امکاناتش استفاده کنید.
دانلود اپ گوگل میت برای اندروید
نحوه استفاده از گوگل میت
اگر اکانت جیمیل ندارید یکی بسازید. وارد لینک صفحه گوگل میت بشوید.
اگر می خواهید یک جلسه را ایجاد نمایید روی دکمه Start Meeting بزنید. اگر می خواهید به جلسه دیگری ملحق شوید، کدی را که از ایجاد کننده جلسه دریافت کرده اید را در جایگاه Enter Meeting Code وارد نمایید.
ما با تشکیل جلسه ادامه می دهیم.
تنظیمات میکروفن و دوربین خود را بررسی کرده و گزینه Join Now را انتخاب کنید.
گوگل بلافاصله برای جلسه شما یک لینک یکتا ایجاد می کند. می توانید در همان پنجره افراد را با جیمیلشان اضافه کنید و یا لینک جلسه را کپی کرده و برای هر کسی که می خواهید ارسال کنید.
افرادی که دعوتنامه شما را دریافت می کنند، باید تنظیمات میکروفن و دوربینشان را بررسی کرده و بعد به جلسه ملحق شوند. این افراد می توانند در ابتدا با دوربین و میکروفن خاموش وارد جلسه شوند و حتی از یک اکانت دیگرشان برای ورود به جلسه استفاده کنند!
در این زمان شما به عنوان میزبان با پیامی مبنی بر اینکه شخصی می خواهد به جلسه شما وارد شود دریافت می کنید. نام او را می بینید و اگر بخواهید با انتخاب گزینه Admit او را به جلسه وارد می کنید.
در Google Meet می توانید از تمامی امکانات گوگل به صورت همزمان استفاده کنید. به عنوان مثال با روشن بودن گزینه Turn On Captions صوت تبدیل به نوشته خواهد شد. این ویژگی بسیار برای افرادی که از لحاظ شنوایی مشکل دارند مناسب خواهد بود!
شخص ارائه دهنده با زدن گزینه Present now می تواند صفحه خودش را به اشتراک بگذارد.
بعد از زدن این گزینه از شما پرسیده می شود که کدام صفحه را می خواهید به اشتراک بگذارید: کل، فقط یک پنجره یا فقط تب مرورگر کروم
برای پایان دادن به ارائه، باید روی گزینه You are presenting زده و سپس Stop presenting را انتخاب نمایید.
میزبان جلسه امکان قطع و وصل کردن دوربین و میکروفن افراد حاضر در جلسه را نیز دارد. البته میهمان می تواند بعد از قطع شدن صدایش، خودش میکروفن را مجدد وصل کند.
برای این منظور باید روی گزینه People بزنید. افراد حاضر در جلسه نمایش داده می شوند. روی فرد مورد نظرتان کلیک کنید. انواع کارهایی که می توانید با فرد انجام دهید ظاهر می شوند:
- گزینه پین (Pin): باعث می شود تا صرفنظر از فعالیت آن فرد و تعداد افراد حاضر، او همیشه روی صفحه نمایان باشد.
- گزینه قطع میکروفن (Mute): میکروفن فرد قطع خواهد شد.
- گزینه خروج: فرد را از جلسه بیرون می کنید.
در بخش چت بالای صفحه نیز افراد حاضر در جلسه می توانند با بقیه چت نوشتاری هم داشته باشند.
تنظیمات Google Meet
تا اینجا حداقل کارهای مورد نیاز برای برگزاری جلسه بیان شد. در Google Meet شما می توانید در بخش تنظیمات نیز اختیاراتی داشته باشید که در ادامه آنها را خواهیم گفت.
روی علامت سه نقطه یا همان تنظیمات پایین صفحه بزنید
می توانید به حالت تمام صفحه بروید و یا تعداد پنجره ها و ساختار نمایش کاربران حاضر در جلسه را کنترل کنید
در بخش Change Layout و گزینه Tiled تا 16 نفر را می توانید روی یک صفحه ببینید.
در بخش Settings می توانید کیفیت تصویر را تغییر دهید و سایر تنظیمات را هم دستکاری کنید.
کلام آخر
این بود آموزشی برای استفاده از Google Meet که از طرف البان ارائه شد. امیدواریم بتوانیم با استفاده از چنین ابزاری در خانه بمانیم و با دورکاری و حفظ فاصله اجتماعیدر جهت پیشگیری از شیوع بیش از حد ویروس کرونا و سلامتی جامعه گام مهمی برداریم.
بازهم خوبه که Google Meet در ایران تحریم نیست.
با سلام و تشکر
لطفا نحوه ملحق شدن به جلسه از طریق گوشی اندروید را آموزش بدین
سلام
خواهش می کنم
شخصی که جلسه را تشکیل داده، لینکی برایتان باید ارسال کند، با زدن روی لینک، اگر نرم افزار مربوطه را داشته باشید، به جلسه هدایت خواهید شد، اگر نداشته باشید به شما راهنمایی می کند تا نرم افزار را نصب کنید.
سلام ببخشید لینک ورود به جلسه چقدر زمان باقی می ماند میشه برای بقیه از شب قبل ارسال کرد؟
سلام
وقتی برای یک جلسه لینک می سازید، تا 90 روز این لینک فعال می ماند (اگر از آن استفاده نکنید)
برای آنکه بتوانید حضور افراد دیگر را کنترل کنید، باید آن را به گوگل calendar اضافه کنید تا زمان جلسه را هم تعیین کرده باشید
علاوه بر این می توانید یک برنامه هفتگی یا ماهانه هم برای جلسه تان در همان تقویم گوگل تعیین کنید
با سلام برای هر جلسه باید لینک جدید بسازیم ؟
سلام
خیر
اگر فاصله بین جلسات از 90 روز کمتر باشد مشکلی نخواهد بود
سلام.ببخشید بعد از پایان ۶۰ دقیقه، میشه لینک دیگری ساخت و وارد شد، تا تماس نامحدود داشت؟
سلام
این سیاست ها با توجه به اوضاع کرونایی بعضا تغییر می کند
امتحان کنید ولی شاید نتوانید با یک جیمیل برای یک جلسه دوتا لینک بسازید
سلام وقت بخیر. تا چند نفر رو میشه در هر جلسه اد کرد؟ ۲۵ یا ۱۰۰؟
سلام
تا 100 نفر و 60 دقیقه جلسه به صورت رایگان
سلام، ما بعد از این مطلب برای جلسات اخیرمون از گوگل میت استفاده کردیم و خیلی راضی بودیم. دم شما گرم. فیلتر و تحریم هم نیستیم هنوز خدا رو شکر. :))
سلام
واقعا خداروشکر هنوز 🙂
سلام
مطلب عالی
خدا خیرتون بده
سلام
خواهش می کنیم 🙂